top of page

Fikk erstatning etter kjøp av kuer

Advokat Espen Fiskå Saanum bisto en bonde etter at han hadde inngått avtale om kjøp av storfe, som selgeren deretter solgte til en annen kjøper for en høyere pris.


Kjøperen kontaktet selger etter at han hadde lagt ut en annonse på internett, og de ble enige om pris og avtalte at dyrene skulle hentes hos en tredjeperson som hadde fraktet kyrene ned fra fjellet. Da kjøperen kontaktet vedkommende, viste det seg imidlertid at han nå mente å være den rette eieren av dyrene, og at sørlendingen nå måtte kjøpe dyrene av han – til en langt høyere pris enn det som var avtalt med den opprinnelige selgeren.


På vegne av klienten tok advokat Saanum ut stevning med krav om erstatning for prisforskjell mellom den opprinnelig avtalte kjøpesummen og markedsprisen på disse kyrene – siden dette i utgangspunktet var et godt kjøp.


Tingretten kom til at det var inngått en bindende avtale mellom bonden og den opprinnelige selgeren, og at selgeren derfor var rettslig forpliktet til å sørge for at dyrene ble overlevert som avtalt. Når dette ikke ble gjort, kunne kjøperen heve kjøpet og kreve erstattet prisforskjellen siden han da måtte kjøpe kyrene av noen andre til markedspris.


Bonden ble tilkjent kr. 20.000,- i erstatning og fikk dekket sakskostnadene.


Dersom du har inngått avtale om kjøp eller salg, og kontraktsparten din trekker seg fra kjøpet eller nekter å oppfylle avtalen – ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat om din sak.



bottom of page